25 Kasım 2012 Pazar

Yaparsa en iyi zam mı hoca yapar

Yerel seçimlerde Mustafa AKAYDIN’ın en vurucu sloganıydı
“Yaparsa, hoca yapar sloganı”. Dev proje afişleri reklam panolarına asılıyor ve hepsinde de bu slogan yer alıyordu. En iyisini hoca yapacaktı, çünkü Antalya Ankara’dan zengindi, Antalyalının ihtiyacı golf değil ekmekti, elektrik enerjisini bile Antalya kendisi üretecekti. Hocadan beklenti büyüktü. 

Yaparsa en iyisini yapacak olan hoca ise göreve gelir gelmez ne yaptı?  Yapmayacağına söz vermiş olmasına rağmen ilk işi suya ve ulaşıma zam yapmak oldu.  Böylece hocanın en iyi ne yapacak olduğunu anlamış olduk. Meğerse hoca da kendisinden öncekiler gibi en iyi “zam” yapıyormuş.
Göreve geldiğinden beri yapmayacağım dediği halde, suya üç defa zam yapan hoca, dördüncü zamma hazırlanıyormuş. ASAT Genel Kurulu’nda görüşülen ve komisyona havale edilen zam talebi gerçekleşirse, suya ortalama %15 zam yolda. Zammın bahanesi de hazır tabi “elektriğe ve akaryakıta gelen zamlar”. Hoca herhalde emekçinin, çiftçinin, dar gelirlinin ücretlerinden bihaber; akaryakıta, elektriğe yapılan zam sadece ASAT’ı mı etkiliyor? Hükümetin çay kaşığıyla zam verip, kepçeyle geri aldığı halkın sırtına, hoca bir de su zammını yüklüyor.

Aynı partinin İzmir İli Dikili İlçesinin Belediye Başkanı Osman ÖZGÜVEN halka bedava içme suyu sağladığı gerekçesiyle hapis cezası alırken, Osman ÖZGÜVEN’in partidaşı ne yapıyor, halkın sırtına %15 zammı yüklemeye hazırlanıyor. Zam yaparken bir “yapmasak Yunanistan oluruz”  bahanesini sıralamamış. Seçim öncesi, proje üstüne proje sıralayan, seçimlerden sonra icraat yerine sürekli bahane üreten, belediye kaynaklarını özelleştirme yoluyla satmaya çalışan, su ve ulaşım zamlarıyla halkın sırtına ekstra külfet yükleyen AKAYDIN hiç bir şey yapamıyorsa, nasıl sosyal belediyecilik yaptığını Osman ÖZGÜVEN’e sorsun, herhalde telefon numarası vardır.  Hoca bu bahanelere de çok güvenmesin, o zamlara boyun eğeceğimizi zannetmesin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder